28 Μαρτίου η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κώου κ.Ναθαναήλ

Ανταπόκριση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο!

Σήμερα Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009 έφθασε στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.Ναθαναήλ, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου κ.Αμβρόσιο και τον Ιεροκήρυκα της Ι.Μητροπόλεως Καρπάθου και Κάσου Αρχιμ.π.Καλλίνικο Μαυρολέοντα. Αμέσως κατευθύνθηκαν προς το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, ὀπου και έγιναν δεκτοί ἀπό τον Παναγιότατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίο, ο οποίος συνεχάρη τον νέο εψηφισμένο Μητροπολίτη κ.Ναθαναήλ και ευχήθηκε τα δέοντα. Επίσης, τον συνεχάρησαν και του ευχήθηκαν για την εκλογή του οι Σεβασμιότατοι Ιεράρχες του Θρόνου Ίμβρου και Τενέδου κ.Κὐριλλος και Πριγκιπονήσων κ.Ιάκωβος. Στη συνέχεια ο Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Πανοσ.Αρχιμ.κ.Ελπιδοφόρος και οι λοιποί συνεργάτες του Παναγιοτάτου ενημέρωσαν τον Θεοφιλέστατο κ.Ναθαναήλ για τη διαδικασία της χειροτονίας του. Αύριο Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009, στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η τελετή του μικρού μηνύματος ενώπιον της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίου και των μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου και η τελετή του μεγάλου μηνὐματος στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη κ.Ναθαναήλ ορίστηκε να γίνει στην Κω το Σάββατο 28 Μαρτίου. Πολύ σύντομα θα σας ενημερώσουμε για το αν τελικά θα μπει κάποιο πλοίο για να παραβρεθούν όσοι επιθυμούν στην ενθρόνιση του κ.Ναθαναήλ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τον κ.Νικόλαο Μαγγίνα, φωτογράφο της Α.Θ.Π.του Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κ.Βαρθοομαίου, για την ευγενική παραχώρηση των φωτογραφιών.

π.Καλλίνικος Μαυρολέων, από Κωνσταντινούπολη.

This entry was posted in Ιερατικά. Bookmark the permalink.

1 Response to 28 Μαρτίου η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κώου κ.Ναθαναήλ

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΕ ΣΑΣ Π. ΚΑΛΛΙΝΙΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ. ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΣ ΙΕΡΕΑΣ, ΑΞΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣ ΦΙΛΟΣ.
    Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ. ΓΜ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s