Σε οικόπεδο της Μητροπόλεως Καρπάθου και Κάσου θα κτιστεί το νέο Νοσοκομείο της Καρπάθου!

2009.8 031

Σήμερα Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009 και στο γραφείο της Συμβολαιογράφου Καρπάθου κ.Ζωής Ρουσάκη υπογράφηκε η σύμβαση χρησιδανείου για τη μεταβίβαση του ακινήτου από την Ιερά Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου στη Β΄ΔΥΠΕ  για την κατασκευή  του νέου Νοσοκομείου Καρπάθου, το οποίο με πρόταση του Σεβ. Μητροπολίτη κ.Αμβροσίου θα ονομαστεί «Άγιος Ιωάννης ο Καρπάθιος».

Η Ιερά Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου, συνεχίζοντας τις προσφορές της προς το λαό της Καρπάθου (παραχώρηση οικοπέδων για κατασκευή Εθνικού Σταδίου Καρπάθου, Νηπιαγωγείο Απερίου, επέκταση αιθουσών Γυμνασίου Απερίου, επέκταση Κοιμητηρίου Απερίου), με απόφασή της και μετά από έγκρισή της κατά την τάξη από τον Παναγιότατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, παραχώρησε 10 στρέμματα στην περιοχή «Κάμποι της Παναγίας», προκειμένου να κτισθεί εκεί το νέο Νοσοκομείο της Καρπάθου.

Μετά από επίπονες νομικές διαδικασίες και συνεχείς προσπάθειες  του Δήμου Καρπάθου (συνεχείς επισκέψεις Δημάρχου στην Αθήνα, επίλυση νομικών θεμάτων  από τον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου, σύνταξη σχεδίου του προς υπογραφή  συμφωνητικού), σε συνεργασία  με τη Β΄ΔΥΠΕ   και με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας (Νομική Υπηρεσία, Τεχνική Υπηρεσία κλπ) ολοκληρώθηκε η προετοιμασία υλοποίησης του έργου και έφθασε η ώρα υπογραφής του συμβολαίου.

Το συμβόλαιο υπέγραψαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος, ο Υποδιοικητής της Β΄ΔΥΠΕ κ.Δημήτριος Συνοδινός και ο Νομικός Σύμβουλός της κ. Ευστράτιος Σημαντήρης

Στην υπογραφή παρέστησαν οι: Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Γιἀννης Βαληνάκης, ο τ.Υπουργός κ.Αριστοτέλης Παυλίδης, ο τ.Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Βασίλειος Χρύσης, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κ.Γεώργιος Νισύριος και Μιχαήλ Μπαριανάκης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Καρπάθου Αντιδήμαρχος κ.Κων/νος Παραγιός, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ηλίας Λάμπρος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου απανταχού Καρπαθίων Καθηγητής Ιατρός κ.Ιωάννης Καραϊτιανός, ο Διευθυντής του Κ. Υγείας Καρπάθου κ.Αλέκος Καμαράτος, ο Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. κ.Γιάννης Λαχανάς, ο Διοικητής του Αστυν. Τμήματος Καρπάθου κ.Εμμ/Καζαμίας, ο Υποθηκοφύλακας Καρπάθου κ. Ιωάννης Διακονής, ο Ιεροκήρυξ της Μητροπόλεως Αρχιμ. Καλλίνικος και άλλοι παράγοντες της περιοχής.

Το νέο νοσοκομείο θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια. Θα είναι ένα κτίριο 3.500 τ.μ., με 33 κλίνες, προσωπικό 120 ατόμων και προβλέπεται να κοστίσει η κατασκευή του 10 εκ. ευρώ περίπου.

Αρχιμ. Καλλίνικος Μαυρολέων

Φωτογραφικό υλικό από την υπογραφή του συμβολαίουThis entry was posted in Επικαιρότητες. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s