Ονειρεύομαι μια οικογένεια κι ένα σχολείο….

«Ονειρεύομαι μια οικογένεια κι ένα σχολείο», εκδόθηκε και κυκλοφορείται απο τις εκδόσεις ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ, ο Συλλογικός Τόμος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ »

Έχοντας διανύσει σχεδόν την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, βιώνοντας μία πραγματικότητα, όπου όλα τα αυτονόητα ανατρέπονται και νοιώθοντας αμηχανία πολλές φορές ενώπιον αυτής της ανατροπής, πρέπει μεταξύ των άλλων να απαντήσουμε και στο ερώτημα, αν χρειαζόμαστε την οικογένεια σήμερα… Γιατί πολλές φορές τα μέλη της οικογένειας αισθάνονται ξένοι στο ίδιο σπίτι, γιατί ο γάμος βρίσκεται σε αποσύνθεση, γιατί δεν μπορούμε να συνδυάσουμε αρμονικά τη συζυγία με τη γονεϊκότητα, γιατί δεν έχουμε καταφέρει να συνδέσουμε τους νέους και την οικογένεια με την Εκκλησία… Ως απάντηση σε όλα αυτά τα «γιατί», ως απάντηση στην κρίση που μαστίζει την παιδεία μας, ως απάντηση στο λυπηρό γεγονός της απαξίωσης του σχολείου από τους μαθητές, σας προτείνουμε να ονειρευτούμε!

Να ονειρευτούμε μία οικογένεια κι ένα σχολείο, όπως αυτά προκύπτουν μέσα από τα 18 κείμενα αυτού του συλλογικού τόμου.

Μέσα απο τα κείμενα του Συλλογικού Τόμου, κείμενα – προτάσεις Αλήθειας και Ζωής, των Σεβ. Μητροπολιτών Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, του Αρχιμ. π. Καλλινίκου Μαυρολέοντος, των πρωτοπρεσβυτέρων π. Γεωργίου Μεταλληνού, π. Βασιλείου Θερμού, π. Γεωργίου Δορμπαράκη, π. Θεμιστοκλή Μουρτζανού, π. Αντωνίου Καλλιγέρη, των πανεπιστημιακών καθηγητών κ. Γεωργίου Μπαμπινιώτη και κας Μερόπης Σπυροπούλου των επιστημόνων μελών και φίλων του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ. Κων/νου Γανωτή, κ. Κωστή Κούκη, κας Αγγελικής Μαστρομιχαλάκη -Ζούρα, κ. Γεωργίου Μπάρλα, κ. Ανδρέα Προκοπίου, κ. Κων/νου Χολέβα και κ. Παναγιώτη Χαρατζόπουλου, μπορεί ο κάθε αναγνώστης αυτού του τόμου να ονειρευτεί την οικογένεια και το σχολείο του 21ου αιώνα και μακάρι αυτά τα κείμενα να αποτελέσουν εναύσματα ώστε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα.

Μια καλή πρόταση μελέτης!

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο στο βιβλιοπωλείο της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς (κάτω από τον καθεδρικό Ι. Ναό Αγ. Τριάδος) και σε όλα τα χριστιανικά βιβλιοπωλεία.

Επίσης επικοινωνώντας με το βιβλιοπωλείο της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς (τηλ. 210 4124726) μπορεί να σταλεί με αντικαταβολή.

This entry was posted in Εκπαιδευτικά, Νέες τεχνολογίες. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s