ΕΥΛΟΓΗΘΗΚΕ Η ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ Π.& Σ. ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΣΩΝ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

ΙΕΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΑΚΗ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΣΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

ΕΥΛΟΓΗΘΗΚΕ Η ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΣΩΝ

Την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010, το απόγευμα, μετά τον καθιερωμένο Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, που τελείται κάθε Δευτέρα εδώ και πολλά χρόνια στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Γεωργίου Βασσών, έγινε η τελετή ευλογίας και κοπής της αγιοβασιλόπιτας στη νέα –ημιτελή ακόμη-Τράπεζα της Μονής.

Οι προσκυνητές της Μονής, αμέσως μετά την Παράκληση που τελέσθηκε στο Καθολικό της Μονής, όπου έψαλαν –όπως πάντα- όλοι μαζί και κατανυκτικά, κατευθύνθηκαν με πολλή χαρά προς τη νέα Τράπεζα. Οι ιερείς π.Καλλίνικος, π.Αθανάσιος, π.Μιχαήλ και π.Ιωάννης τέλεσαν την εόρτιο ακολουθία ευλογίας της αγιοβασιλόπιτας για τους ευλαβείς προσκυνητές της Μονής. Ομάδα κυριών έψαλε τα κάλαντα που ειπώθηκαν στην πόλη της Καρπάθου και το Απέρι, για τη Μονή. Τα τρία νομίσματα βρήκαν οι κυρίες: Πρεσβυτέρα Φωτεινή Οικονομίδη, Ευδοξία Ιωαννίδη και Μαρία Ζαβόλα, οι οποίες και πήραν ως δώρο ένα ψυχωφέλιμο βιβλίο.

Μετά τη διανομή των ευλογημένων αρτιδίων και των γλυκισμάτων, ο π.Καλλίνικος, ως προσωρινός Επίτροπος της Μονής, είπε λίγα λόγια για το νόημα της ευτυχίας και των πολλών ευχών, που όλοι μας κάνουμε ιδιαίτερα αυτές τις γιορτινές μέρες.

Τόνισε ότι η αλλαγή του χρόνου δε φέρνει μαγικά στη ζωή μας την ευτυχία, αλλά η στάση που παίρνει ο καθένας μας απέναντι στα γεγονότα της ζωής, ευχάριστα και δυσάρεστα, αντιμετωπίζοντάς τα με το πρίσμα της πίστεως στο Θεό και τη δύναμη που Εκείνος μας δίνει.

Στη συνέχεια ενημέρωσε τους προσκυνητές της Μονής για τα έργα που έγιναν τη χρονιά αυτή, μετά την αναχώρηση του τελευταίου Ηγουμένου της, Μητροπολίτη σήμερα Κώου και Νισύρου κ.Ναθαναήλ, με την ευχή και την ευλογία τόσο της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίου, όσο και του σεπτού μας Ποιμενάρχη Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου κ.Αμβροσίου.

Συγκεκριμένα το 2009 ολοκληρώθηκαν: η τοιχοποιία (δωρεά των Γεωργίου και Βίκης Τσουκάλη), το σοβάτισμα της τράπεζας (δωρεά των Γιάννη και Σόφης Μανωλάκη), ο ελαιοχρωματισμός της (δωρεά του κ.Γεωργίου Καμπουράκη), η μαρμαρόστρωση του δαπέδου (δωρεά των μαρμάρων από τους Αδελφούς Μοσχού), η ηλεκτρολογική εγκατάσταση, μπήκαν τα πορτοπαράθυρα, τα φωτιστικά της οροφής, εγκαταστάθηκε ο άμβωνας, ενώ έχουν ήδη προσφερθεί τα είδη υγιεινής, οι εσωτερικές πόρτες, τα φωτιστικά της κουζίνας και τα εξωτερικά (δωρεά οικ. Παναγιώτη Σκευοφύλακα) και οι εικόνες (δωρεά κ.Χανιώτη και κ.Φρατζέσκας Γκατούλη).

Μετά ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι με κάθε τρόπο βοηθούν και συμβάλλουν, ώστε να παραμένει  η Μονή ανοικτή και ζωντανή, καθώς και τον κ.Παναγιώτη Σκευοφύλακα, γιατί ακούραστα επιστατεί και επιβλέπει με συνέπεια όλα τα έργα που γίνονται εκεί. Σημείωσε δε και παρουσίασε αναλυτικά το σημαντικό χρέος που υπάρχει ακόμη προς όσους εργάστηκαν και εργάζονται στα έργα της Τράπεζας της Μονής και ανέρχεται στο ποσό των 80.000 €.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να συμβάλλουν στην εξόφληση του χρέους, προσφέροντας οποιοδήποτε χρηματικό ποσό. Μπορούν επίσης να γίνουν χορηγοί των ειδών που έχουν ήδη τοποθετηθεί και συγκεκριμένα:

μιας πόρτας (6) …………………………………….. 1.500 €

ενός παραθύρου (18) ……………………………….. 850 €

ενός παραθύρου μαγειρίων (2)…………………. 700 €

ενός μικρού παραθύρου μαγειρίων ……………500 €

της πόρτας των μαγειρίων…………………….. 1.400 €

της μεγάλης πόρτας της εισόδου……………. 4.000 €

Στο τέλος της εκδήλωσης, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους η Νομαρχιακή Σύμβουλος κ.Μαρία Χριστοδούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Ηλίας Λάμπρος, Εκκλησιαστικοί Επίτροποι και πολλοί προσκυνητές της Μονής, έγινε προβολή μερικών εικόνων από το γεγονός που σημάδεψε  φέτος την ιστορία της Μονής και του τόπου μας, την χειροτονία δηλαδή και την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ.Ναθαναήλ, στον οποίο -ας μην ξεχνούμε!- οφείλεται η αναζωογόνηση, η εκ βάθρων ανακαίνιση και η επαναλειτουργία της Μονής.

+ακμ

Advertisements
This entry was posted in Επικαιρότητες. Bookmark the permalink.

One Response to ΕΥΛΟΓΗΘΗΚΕ Η ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ Π.& Σ. ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΣΩΝ

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    απίστευτο αυτό που βλέπουμε …
    ο Θεός να σας δίνει δύναμη …
    και σεις να μας στέλνετε την ευχή σας
    γΜουστάκης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s