ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΣΕΒ. ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΟΥ κ.ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ

Στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Απερίου εόρτασε  την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010 η τοπική μας Εκκλησία την ιερή μνήμη του Αγίου Αμβροσίου, Επισκόπου Μεδιολάνων. Την ίδια ημέρα γιορτάζει τα ονομαστήριά του και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο Καρπάθου και Κάσου κ.Αμβρόσιος. Το απόγευμα της Δευτέρας 7ης Δεκεμβρίου τελέσθηκε ο εόρτιος Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ.Αμβροσίου. Συμμετείχαν όλοι οι κληρικοί της Μητροπόλεώς μας και πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, που ήρθαν να ευχηθούν στον Επίσκοπό τους.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Βασσών Καρπάθου και Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αρχιμ. Καλλίνικος Μαυρολέων προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο και του ευχήθηκε εκ μέρους του Ιερού κλήρου και του λαού. Ανταπάντησε ο Σεβασμιώτατος και ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή τους στον Εσπερινό του Αγίου και στην εορτή του.

Το πρωί της Τρίτης 7ης Δεκεμβρίου τελέσθηκε στον ίδιο Ιερό Ναό η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.Αμβροσίου, με τη συμμετοχή ολοκλήρου του Ιερού κλήρου της κάτω Καρπάθου και πλήθους λαού.

Τους εορτίους ύμνους απέδωσαν εξαιρετικά δύο χοροί με τους Ιεροψάλτες  κ.κ. Γεώργιο Χατζήπαπα, Νικόλαο Ζώη, Εμμανουήλ Μενεάκη, Γεώργιο Καμπά και Αλέξανδρο Μαναρουλά.

Παρέστησαν και ευχήθηκαν ο Έπαρχος Καρπάθου – Κάσου κ.Μιχάλης Ερωτόκριτος, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κ.Μαρία Χριστοδούλου και οι κ.κ. Γεώργιος Νισύριος και Ιωάννης Καρίκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Απερίου κ.Νικόλαος Ορφανίδης και ο νεοκλεγείς κ.Μάνος Λαμπρινός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ηλίας Λάμπρος, Γεώργιος Δήμαρχος, Γιάννης Χαροκόπος και Γεώργιος Τούμα, ο Υποδιοικητής του Τάγματος Εθνοφυλακής, ο Πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Καρπάθου κ.Μιχάλης Τσαγκάρης, οι Διευθυντές του Λυκείου και Γυμνασίου Απερίου με ομάδα Καθηγητών και Μαθητών, Προϊστάμενοι Υπηρεσιών του Επαρχείου και του Δήμου Καρπάθου, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καρπάθου και πολλοί ευσεβείς από διάφορα χωριά.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προσεφώνησαν τον Σεβ/το Ποιμενάρχη μας η κ.Σέβα Ασπράκη, εκ μέρους της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Βωλάδας, και ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. π.Επιφάνιος Χριστοδουλάκης, ο οποίος και μετέφερε τις εόρτιες ευχές του Κλήρου, των Αρχόντων και του Λαού, ενώ η Μικτή Εκκλησιαστική Χορωδία της Μητροπόλεώς μας έψαλε ύμνους για την εορτή του Σεβασμιωτάτου.

Ο Σεβασμιώτατος κ.Αμβρόσιος, ιδιαίτερα συγκινημένος, ευχαρίστησε και πάλι όλους για την αγάπη που για 27 συνεχή χρόνια δείχνουν στο πρόσωπό του.  Ευχήθηκε σε όλους υγεία και δύναμη, ενώ τόνισε ιδιαιτέρως ότι κι εκείνος, ως Επίσκοπος και Ποιμενάρχης μας, έχει ανάγκη από τις προσευχές του ποιμνίου του για να επιτελέσει το δύσκολο και ευθυνοφόρο έργο του.

Στη συνέχεια προσφέρθηκε εόρτιο πρόγευμα από την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Μητροπολιτικού Ναού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΟΜΟΝΟΙΑ» στο Μέγαρο Απερίου. Εκεί προσεφώνησαν και ευχήθηκαν τον Σεβ/το εκ μέρους της Ιερού Κλήρου ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς μας Αρχιμανδρίτης π. Μιλτιάδης  Μίτσελλ, ο Έπαρχος Καρπάθου –Κάσου κ.Μιχάλης Ερωτόκριτος, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Καρπάθου κ.Μιχάλης Χανιώτης, ο Πρόεδρος του Δημ.Διαμ. Απερίου κ.Νίκος Ορφανίδης, ο Πρόεδρος του Κ.Υγείας κ.Μιχάλης Τσαγκάρης, η συνταξιούχος εκαπιδευτικός κ.Ζωή Πρεάρη και οι μαθητές του Γυμνασίου Καρπάθου.

Μετά και από το απόγευμα έως αργά το βράδυ, όπως κάθε χρόνο, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος δέχθηκε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο τις εόρτιες ευχές των Αρχών, των εκπροσώπων Συλλόγων και Φορέων και του ποιμνίου του.

ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΟΣ. ΑΡΧΙΜ. π.ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ,

ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ & ΚΑΣΟΥ

Σεβασμιότατε Πάτερ και Δέσποτα.

«Θαυμαστός ο Θεός εν τοις Αγίοις αυτού». Σήμερον η Εκκλησία μας εορτάζει , τιμά ,  γεραίρει και πανηγυρίζει εν ύμνοις και ωδαίς πνευματικές την μνήμην του εν Αγίοις Πατρός ημών Αμβροσίου Μεδιολάνων, ο οποίος άσκησε μεγάλη επιρροή  στη θρησκευτική πολιτική των αυτοκρατόρων , αλλά διατήρησε πάντοτε απέναντί τους επιβλητική ανεξαρτησία και δεν έδωσε ποτέ την εντύπωση του «αυλικού επισκόπου». Προβάλει τον Άγιο Αμβρόσιο στους πιστούς μας ως πρότυπο αγιότητας , αρετής και ελπίδας προς μίμηση.

Σεβασμιότατε Πάτερ και Δέσποτα, κατά την σημερινή ευχαριστιακή ημέρα του Αγίου Αμβροσίου , κατά την οποία εορτάζετε τα Σεπτά   σας  ονομαστήρια , θέλω να διερμηνεύσω τα αισθήματα ευλαβείας και ειλικρινούς αγάπης του κλήρου και του λαού προς το Σεπτό σας πρόσωπο.

Η κατ  έτος ονομαστική σας εορτή, αποτελούσα για μας σημαντικό σταθμό , μας δίνει όχι μόνο αφορμή χαράς και ευφροσύνης, αλλά και ευκαιρία να εκδηλώσουμε το σεβασμό και την εκτίμησή μας προς το πνευματικό μας  Πατέρα και Δεσπότη. Επί πλέον  η εορτή αυτή είναι και ημέρα  κατά την οποία οφείλουμε μαζί με τα αγνά νοερά άνθη της αγάπης και της τιμής , τα οποία κλήρος και λαός προσκομίζουμε πνευματικώς προς το Σεπτό πρόσωπό σας , να ανατρέξουμε στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του επισκόπου , τα οποία εσείς φέρετε εις μέγιστο βαθμό.

Ο επίσκοπος είναι ο «επιτηρητής και επιμελητής πασών των εκκλησιαζομένων ψυχών», η «εικών Χριστού η έμψυχος, η δι έργων και λόγων εν εαυτή χαρακτηρίζουσα  την αλήθειαν», η εικόνα εκείνη η οποία «ζεί μεν Χριστώ, εσταύρωται δε τω κόσμω , αστεναχωρήτως δε προς πάντας υψηλούς τε και χαμηλούς εξισούται , υπέρ δε της αληθείας και της συντηρήσεως του δικαίου και της ευσεβείας λαλεί ενώπιον βασιλέων και ουκ αισχύνεται» ( Καθήκον και όρος του επισκόπου. Βασιλείου και Λέοντος , Migne  119, 1092) .

Επίσκοπος είναι εκείνος που επιβλέπει με άγρυπνο μάτι . Και ο αρχιερέας ως επίσκοπος είναι εκείνος που προσέχει και εξετάζει με πάσα λεπτομέρεια την πορεία του πνευματικού αγώνα  της επισκοπής του. Αυτός έχει ενώπιον του Θεού την ευθύνη για τη πνευματική  κατάσταση του ποιμνίου του, «Αυτός γαρ εστίν ο πεπιστευμένος τον λαόν του Κυρίου και υπέρ των ψυχών αυτών λόγον απαιτηθησόμενος» κατά τον 39ο κανόνα των Αγίων Αποστόλων.

Ως  άλλος  Απόστολος Παύλος διδάσκει και νουθετεί, μέρα, νύκτα και μετά δακρύων το ποίμνιό του , μεταδίδοντας σ αυτό το φώς μέσω των Μυστηρίων . Γι αυτό και ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης  ονομάζει τον αρχιερέα « φωτιστικό»

Ο αρχιερέας ως πνευματικός προϊστάμενος έχει εξουσία επί των ιερέων του . Μία εξουσία όμως όπως την ορίζει ο Απ΄. Πέτρος . «Ποιμάνατε το εν υμίν ποίμνιον του Θεού , μηδ΄ως κατακυριεύοντες των κλήρων , αλλά τύποι γενόμενοι του ποιμνίου» ( Α Πετρ. 5,3) . Ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος έλεγε στο ποίμνιό του , «η χειροτονία ούκ εις εξουσίαν φέρει , ουκ εις ύψος επαίρει , ου δεσποτείαν παρέχει» . Η χειροτονία είναι διακονία . «Ιδού την  δουλείαν πληρούμεν , ιδού παρακαλούμεν υμάς» όπως συνεχίζει ο Χρυσόστομος. Και διακονία σημαίνει αγάπη και ταπείνωση . Ιδού τα δύο χρυσά εγκόλπια που κοσμούν το στήθος σας  Σεβασμιότατε .

Ο επίσκοπος είναι ηγέτης από τη φύση της αποστολής του. Η πνευματική προσφορά προδικάζει ηγετική φυσιογνωμία . Και αυτό διότι οι άκρως επαναστατικοί λόγοι του Κυρίου μας  , «πυρ ήλθον  βαλείν» (Λουκ. 12, 49), ζητούν μια θερμή και ηρωική προσωπικότητα για να προβληθούν . Η ένταση της αποστολής προϋποθέτει  μια ανάλογη εσωτερική δύναμη. Και η υμετέρα Σεβασμιότης πληροί όλες τις πτυχές και τις ερμηνείες που μπορεί κανείς να αποδώσει στον όρο ηγέτης . Είστε διερμηνέας των εκάστοτε κοινωνικών καταστάσεων και αντιμετωπίζετε αυτές με γνώση και συνέπεια . Είστε πνεύμα μακροθυμίας και πραότητος , παρηγοριάς και συμπαραστάσεως . Μοναχική συνείδηση σε  συνδυασμό με την κοινωνική αντίληψη. Απέχετε από τις κοσμικές επιδείξεις , αλλά συμμετέχετε στη χαρά και τη λύπη του κόσμου. Είστε πνεύμα θυσίας και αγάπης για το ποίμνιο με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση. Διαθέτετε ηρωισμό και θάρρος ομολογίας ενώπιον των ισχυρών του κόσμου προς δόξα της Εκκλησίας του Χριστού. Επιδεικνύετε τελεία αφοσίωση στην τήρηση των Ιερών Κανόνων και του πνεύματος των Πατέρων .

Ο θρόνος της υμετέρας Σεβασμιότητος είναι καταστολισμένος και μεστός από έργα τίμια και αξιέπαινα της ακούραστης ευλογημένης προσφοράς σας προς την Εκκλησία του Χριστού. Δεσμοί πατρικής αγάπης και υικής συνεργασίας  μας ενώνουν μαζί σας , κλήρο και λαό.

Αλύγιστος  και ακούραστος πάντοτε και κατά πάντα  Σεβασμιότατε , αφιερώνετε  την πολύτιμη υγεία σας στο βωμό της υψηλής σας διακονίας , ώστε να καθαγιάζετε αυτήν  με τους πόνους σας , τους κόπους σας , τις αγωνίες σας , όπως και με το στοργικό και συνεχές σας ενδιαφέρον  προς το εμπιστευθέν από τον Αρχιποίμενα Κύριό μας ποίμνιο στη Σεβασμιότητά σας .

Σεβασμιώτατε  Δέσποτα ,ευλαβώς  παριστάμενοι κλήρος και λαός  ενώπιό σας , και τιμώντας την εορτή σας , συγχαίρομεν  υμάς  εγκαρδίως , αναπέμποντες ολοψύχως εικετηρίους ευχάς  τω Κυρίω , όπως ευλογεί την εόρτιον αυτήν ημέρα  και πληθύνει τα θεάρεστα έργα σας. Δια των πρεσβειών του εν Αγίοις Πατρός ημών Αμβροσίου , διαφυλάττει Υμάς ο Κύριος από πάσης ορατής και αοράτου προσβολής και να σας χαρίζει αμετάπτωτη υγεία και πανευδαίμονα  μακροβιότητα.

Σεβασμιώτατε  Πάτερ και Δέσποτα, υψώσατε ικέτιδας χείρας προς τον ουράνιον Πατέρα και δεήθητε υπέρ πάντων ημών.

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΠΑΝΟΣ. ΑΡΧΙΜ. π.ΜΙΛΤΙΑΔΟΥ ΜΙΤΣΕΛ,

ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΟΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ & ΚΑΣΟΥ

Σεβασμιώτατε Πάτερ και Γέροντα, Αγιε Καρπάθου και Κάσου κ.κ. Αμβρόσιε,

Χαίρει και αγάλλεται σήμερα η Ιερά Μητρόπολή μας, διότι ο ποιμενάρχης μας, ο Επίσκοπος και πνευματικός πατέρας μας, άγει τα σεπτά ονομαστήριά του. Και επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω πως αυτή η χαρά είναι πηγαία, ειλικρινής και απόλυτη. Διότι από εσάς αντλούμε την δύναμη και την έμπνευση για να επιτελούμε τα καθήκοντά μας με συνέπεια και φόβο Θεού. Είστε ένα πρότυπο για εμάς.

Εκ μέρους του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως μας, τη γιορτινή αυτή ημέρα, που η Εκκλησία μας προβάλλει και τιμά τον Αγιο Αμβρόσιο Μεδιολάνων, παρακαλώ δεχθείτε τις θερμές και πλέον εγκάρδιες ευχές μας για Έτη Πολλά και Ευλογημένα. Δεόμεθα στον Δωρεοδότη Κύριό μας, όπως άλλωστε το κάνουμε και σε κάθε θεία λειτουργία πού τελούμε, να χαρίζει στην Αρχιεροσύνη σας, υγεία αδιάπτωτη και μακροημέρευση. Δύναμη για να συνεχίσετε θεοφιλώς και θεαρέστως, να καθοδηγείτε εμάς τους Ιερείς σας, και να ποιμαίνετε το ευλογημένο ποίμνιό σας.

Είναι γεγονός πως στο πρόσωπό σας βλέπουμε τον διαπρεπή ιεράρχη και πνευματικό πατέρα που δεν φείδεται κόπων και μόχθων, πού αόκνως αναλώνει τον εαυτό του στην διακονία του θείου θελήματος. Τον πατέρα που δεν γνωρίζει τι σημαίνει κούραση, ασθένεια τα χρόνια πού περνούν, αλλά γνωρίζει μονάχα τι σημαίνει αγάπη. Τον άξιο εργάτη του Ευαγγελίου, πού προσφέρεται κατά πάντα και δια πάντα, στην διαρκή υπούργηση του μυστηρίου της σωτηρίας. Αισθανόμαστε την πατρική σας αγκαλιά να μας περικλείει όλους. Με το παράδειγμά σας, διδάσκετε εμάς τα πνευματικά Σας παιδιά, να αγαπάμε ανευ όρων και προϋποθέσεων Τον Χριστό και την Εκκλησία Του.

Με υιικό σεβασμό, εμείς οι Ιερείς  Σας, σπεύδουμε να σας ευχηθούμε, τα βέλτιστα και τα κρείτονα. Χρεωστικώς και ωφειλετικώς, ευχόμαστε ο Παντοκράτωρ Κύριος μας, να σας ανταποδίδει εκατονταπλασίως τις θυσίες και τους κόπους της   πολύχρονης και καλλίκαρπης διακονίας σας στην Ιερά αυτή Μητρόπολη. Την ευχή Σας Γέροντα. Να ξέρετε ότι κατέχετε την πιο υψηλή θέση στην προσευχή, την καρδιά και την συνείδησή όλων μας.

Και πάλι τα έτη σας πολλά και ευλογημένα

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜ. π.ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ ΜΑΥΡΟΛΕΟΝΤΟΣ,

ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΙΕΡΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΑΚΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΣΩΝ

Ἡ σημερινή ἑορτή τοῦ ἐν ἁγίοις Πατρός ἡμῶν Ἀμβροσίου, Ἐπισκόπου Μεδιολάνων, γίνεται ἀφορμή καί τόν Μεγάλο Ἅγιο καί Διδάσκαλο τῆς Ἐκκλησίας μας νά τιμοῦμε ἀλλά  καί νά δοξάζουμε κι ἐμεῖς, ἡ τοπική Ἐκκλησία  τῆς Καρπάθου καί τῆς Κάσου, τό Πανάγιο Ὄνομα τοῦ Ἁγίου Τριαδικοῦ Θεοῦ μας, γιατί ἐδῶ καί εἴκοσι ἑπτά ἔτη  μᾶς χαρίζει τόν ἐκλεκτό μας Ποιμενάρχη, τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπάθου καί Κάσου κ.κ. Ἀμβρόσιο.

Τόν Ἱεράρχη τῆς Χάριτος,

τόν οἰκονόμο τῶν Θείων μυστηρίων,

τόν γνήσιο καί κανονικό Ἐπίσκοπο τῆς Ἁγιωτάτης τοῦ Χριστοῦ Μεγάλης  Ἐκκλησίας,

τόν κοινό Πατέρα ὅλων μας,

τόν διδάσκαλο, φύλακα καί προασπιστή τῶν ἱερῶν Ἀληθειῶν,

τόν ἄριστο Κυβερνήτη τῆς νοητῆς ὁλκάδος, τῆς Ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ

τόν καλό ποιμένα τῶν λογικῶν προβάτων,

τόν εὐεργετικὸ πρὸς πάντας,

τόν πρᾶο καί μειλίχιο,

τόν σοφό διδάσκαλο,

τόν συνετό καθοδηγητή,

τόν σθεναρό προασπιστή τῆς ὀρθοδοξίας,

τό θαρραλέο προστάτη τῶν πτωχῶν καὶ τῶν χειμαζομένων,

τόν διακεκριμένο Ἱεράρχη τοῦ πανσέπτου Οἰκουμενικοῦ μας Πατριαρχείου,

τόν ἀληθῆ κατά τόν Παύλειο λόγο Ἐπίσκοπο,

πρόν τόν ὁποῖον σήμερα σύσσωμος ὁ κλῆρος, οἱ ἄρχοντες καί ὁ πιστός λαος, ἀποτίουμε φόρον τιμῆς καὶ εὐγνωμοσύνης, μέ τήν παρουσία μας καί τή συμπροσευχή μας στά ὀνομαστήριά του.

Λιτά καί ταπεινά, ὅπως ἐκεῖνος καί διδάσκει καί ζεῖ, ἀλλά μέ κατάνυξη καί ἀγαλλίαση καρδιᾶς, τόν τιμοῦμε, τόν εὐγνωμονοῦμε καί τόν εὐχαριστοῦμε γιά τήν μακρά καί εὔορκο διακονία του. Γιά τήν προσφορά του πρός τήν Ἁγιωτάτη τοῦ Χριστοῦ Μεγάλη Ἐκκλησία καί τό πάνσεπτο Οἰκουμενικό μας Πατριαρχεῖο. Γιά τήν ὑψηλή του παιδεία. Γιά τήν πλούσια θεολογική καί τήν ἐγκυκλοπαιδική του κατάρτιση. Γιά τήν ἀνύστακτη, πολύπλευρη ποιμαντική του φροντίδα γιά τόν εὐσεβῆ καί πιστό καρπαθιακό καί κασιακό λαό του Θεοῦ. Γιά τό ἐνδιαφέρον του τόσο γιά τόν καθένα ἀπό μᾶς ἀλλά καί γιά τήν ἀνακαίνιση καί τήν ἀνασυγκρότηση τῶν Ἱερῶν Μοναστηρίων,   Ἱερῶν Ναῶν καί εὐαγῶν ἱδρυμάτων τῆς Μητροπόλεώς του.

Τόν εὐχαριστοῦμε γιατί ὡς γνήσιος πνευματικός Πατέρας ἀγωνίζεται γιά τήν πνευματική ἀναγέννηση τοῦ ποιμνίου του καί γιά τήν ἐν γένει πρόοδο τῶν πνευματικῶν του παιδιῶν.

Γιατί μέ τόν γλαφυρό καί ἀπό ἀγαπώσης καρδίας λόγον του τρέφει τά παιδιά του μέ τά θεῖα καί ἱερά νάματα τῆς Ἁγίας μας Ὀρθοδόξου πίστεως.

Γιατί ἀγωνίζεται μέ σθένος, μέ ζῆλο ἱερό καί παρρησία μεγάλη γιά τή δόξα τοῦ Θεοῦ καί τή σωτηρία τῶν ἀνθρώπων.

Σεβασμιώτατε,

Παρακαλοῦμε σήμερα καί πάντοτε τόν Κύριο τοῦ ἐλέους καί πάσης παρακλήσεως, νά σᾶς χαρίζει ἔτη μακρά,  γεμάτα ἀπό τή Χάρη καί τήν εὐλογία τοῦ Θεοῦ, γεμάτα ἀπό ἀκλόνητη ὑγεία καί δύναμη,  γιά νά συνεχίζετε τό ἐπίπονο ἀλλά καί πλούσια καρποφόρο ποιμαντορικό σας ἔργο.

Εὐχόμαστε νά συνεχίζετε γιά πολλά ἔτη ἀκόμη να δίνετε το σημεῖο της παρουσίας τοῦ Θεοῦ ἐν μέσῳ τοῦ λαοῦ, ὥστε ὅλοι μαζί νά πορευόμαστε αὐτήν τήν ὁδό, πού εἶναι ἡ ὁδός τῆς Ἐκκλησίας, πού εἶναι ἡ ὁδός τῆς σωτηρίας μας, ἡ ὁδός τῆς ζωῆς μας, ἡ καταφυγή μας. Ἀμήν.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΩΛΑΔΑΣ

Για τη δική σας τη γιορτή
απ’ τον καθένα μας και μια ευχή
για σας που αντιπροσωπεύετε
τον Κύριό μας εδώ στη γη.

Να σας χαρίζει ο χριστός μας,
χρόνια αμέτρητα χρόνια καλά.
για να κηρύττετε το λόγο τον δικό του
και τα διδάγματά του τα ιερά.

Συνοδοιπόρος μες στον δρόμο σας να γίνει
κι η θεία Χάρη να σας δίνει τα φτερά.
εμείς να σκύβουμε ευλαβικά μπροστά σας,
για να αντλούμε τη πνευματική χαρά.

Εκφράζουμε τιμή κι ευγνωμοσύνη
για την αδιάκοπη δική σας προσφορά,
που βοηθάει τον αγώνα τον δικό μας
και κάθε εμπόδιο νικά.

Ευχόμεθα  στον Κύριο,
να στεφανώσει την επίγεια πορεία σας.
Την Χάρη του ν’ απλώσει,
εις την Αιώνια την Ουράνια Βασιλεία
μέσα εις τον Παράδεισο μια θέση να σας δώσει.

Με τιμή και σεβασμό.

Σέβα Μηνά Ασπράκη.

Advertisements
This entry was posted in Επικαιρότητες, Εκκλησιαστικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s