Εορτασμός ναυμαχίας Καρπάθου (1788)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ 3ο ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΑΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ (1788)

Την Κυριακή 19 Αυγούστου 2012 διοργανώνεται στο Διαφάνι της Καρπάθου με κοινή πρωτοβουλία του Καρπαθιακού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας (Κ.Ο.Π.Α.Π.) και του Πολιτιστικού Οργανισμού της Κοινότητας Ολύμπου Καρπάθου (Π.Ο.Κ.Ο.Κ.) ο 3ος επίσημος εορτασμός της νικηφόρας Ναυμαχίας που έδωσε το 1788 στα νερά του νησιού ο πρόμαχος της Ελευθερίας των Ελλήνων, Εθνικός ήρωας του λαού μας, Λάμπρος Κατσώνης απέναντι στον Οθωμανικό Σουλτανικό στόλο.

Η εκδήλωση που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Καρπάθου θα ξεκινήσει στις 11:00 π.μ. με δοξολογία που θα τελεστεί στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Διαφανίου παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, του Δημάρχου Καρπάθου κ. Μιχάλη Χανιώτη και του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου – Κάσου κ. Μιχάλη Ερωτόκριτου, θα συνεχιστεί με τους χαιρετισμούς των επισήμων και τον πανηγυρικό της ημέρας ο οποίος θα εκφωνηθεί από τον Καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Μανόλη Μ. Μελά και θα κλείσει με τη ρίψη στεφάνων στην ανοιχτή θάλασσα από σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Την ευθύνη του σχεδιασμού, του προγραμματισμού και της υλοποίησης του όλου εγχειρήματος έχουν οι Γιώργος Μιχ. Χατζηκουτσός, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κ.Ο.Π.Α.Π. και ο Γιώργος Νικ. Τσαμπανάκης, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Π.Ο.Κ.Ο.Κ.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s