Ευλογήθηκε η αγιοβασιλόπιτα της Ιεράς Μονής Αγ.Γεωργίου Βασσών Καρπάθου

ImageΤο απόγευμα της Δευτέρας 14ης Ιανουαρίου 2013, τελέστηκε η καθιερωμένη ακολουθία του Εσπερινού και η Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Αμέσως μετά, στην Τράπεζα της Μονής, έγινε η τελετή της ευλογίας της αγιοβασιλόπιτας για το νέο έτος 2013. Την πίτα ευλόγησε και έκοψε ο Ηγούμενος Αρχιμ. π.Καλλίνικος συμπαραστατούμενος από τους: Ιερομόναχο π.Αθανάσιο Γκότση, Εφημέριο Μεσοχωρίου και τους Πρεσβυτέρους π.Ιγνάτιο Τζαρίμα, Εφημέριο Αρκάσας και π.Ιωάννη Νεραντζούλη, Εφημέριο Ι.Ν.Αγ. Αποστόλων Καρπάθου.

ImageΣτη συνέχεια οι κυρίες Ρηγοπούλα Βασιλαράκη-Ταβερνάρη, Μοσχοβία Μαγιάφη, Ευαγγελία Χήρας, Φραντζέσκα Γκατούλη, Μαρία Ζαβόλα,  Ευτυχία Χατζηγιαννάκη και Καλλιόπη Φιλιππούση έψαλαν τα κάλαντα της Μονής, όπως ακριβώς τα έψαλαν και στα σπίτια του Απερίου, την παραμονή των Θεοφανείων.

Ακολούθως ο Ηγούμενος π.Καλλίνικος μίλησε στους ευλαβείς προσκυνητές, καταθέτοντας τις ευχαριστίες όλων μας προς τον Θεό και τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο, τον προστάτη και Έφορο της Μονής μας, τις σκέψεις του για τον καινούριο χρόνο και την καλύτερη αξιοποίησή του για την πνευματική μας πρόοδο και προκοπή, ευχαρίστησε όλους για την με πολλή αγάπη στήριξη της Μονής μας και έκανε σύντομο απολογισμό της ζωής και λειτουργίας της Μονής κατά το 2012, με ταυτόγχρονη προβολή φωτεινών εικόνων και μικρών ταινιών.

ImageΙδιαίτερη εντύπωση έκαναν σε όλους οι φωτογραφίες από την ιστορία και το παρελθόν της Μονής. Φεύγοντας πήραν όλοι ως ευλογία λίγο θυμίαμα, παραγωγή της Μονής, πολύ όμορφα συσκευασμένο, φυλλάδιο με απολογισμό έργων και εσόδων-εξόδων της Μονής και ημερολόγιο τσέπης για τον νέο χρόνο. Αν και δεν έφτασαν για όλους, γιατί ο αριθμός των παρόντων (170 περίπου) ξεπέρασε κάθε προσδοκία και προετοιμασία μας!

Τιμή για τη Μονή μας ήταν η παρουσία των Αντιδημάρχων κ.ΜΑρίας Χριστοδούλου και  κ.Γιάννη Χαροκόπου, των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Απερίου κ.Μάνου Λαμπρινού και Μενετών κ.Γεωργίου Σπανού, του Δημοτικού Συμβούλου κ.Εμμανουήλ Σπανομανωλή, του Φρουράρχου Αντισυνταγματάρχη κ.Εμμανουήλ Κλαουράκη, του Υποδιοικητή του Αεροπορικού Αποσπάσματος Καρπάθου Σμηναγού κ.Ευσταθίου Ζαφειριάδη, του Λιμενάρχη Καρπάθου κ.Νικολάου Σουρούνη και του Υπολιμενάρχη, της Προέδρου Λυκείου Ελληνίδων Καρπάθου κ.Θεοδώρας Διαμαντή, του Διευθυντή της Αγροτικής Τράπεζας κ.Αργυρίου Κουλαμά, της Διευθύντριας του 4/θ Δημ.Σχολ. Απερίου κ.Ρηγοπούλας Βασιλαράκη-Ταβερνάρη, του Προέδρου της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» Απερίου κ. Πάρη Χρυσοχόου, του Επιτ.Δασονόμου κ.Σπύρου Αντωνίου, του Επιτ.Λυκειάρχη κ.Θεοχάρη Χαροκόπου, του Επιτ.Γυμνασιάρχη κ.Μηνά Ασπράκη, της Επιτ.Διευθύντριας του 1ου Δημ.Σχολ. ΚΑρπάθου «ΠΟΤΙΔΑΙΟΝ»  κ.Λέλας Λάμπρου – Αντωνίου, του τ.Αερολιμενάρχη κ.Εμμανουήλ Παραγιού, του Μετεωρολόγου – Θεολόγου κ.Κωνσταντίνου Τσιουμπέκα, του Ιατρού κ.Γεωργίου Τούμα, πολλών εκπαιδευτικών, εκκλησιαστικών συμβούλων και των πολλών προσκυνητών της Μονής μας.

Image

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisements
This entry was posted in Επικαιρότητες. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s