7ο θερινό Σχολείο Πυλών Καρπάθου….

Πυλές Καρπάθου, 11 Αυγούστου 2022
Αγαπητοί γονείς,

Με τη Χάρη του Θεού φτάσαμε σήμερα στο τέλος των μαθημάτων του 7ου Θερινού μας Σχολείου. Ένα τόλμημα, για έβδομη φορά φέτος, μέσα στο κατακαλόκαιρο, που νομίζουμε ότι πολλά καλά έδωσε στα παιδιά μας. Ας κάνουμε μαζί έναν σύντομο απολογισμό!
Γράφτηκαν φέτος συνολικά 54 παιδιά, από το Απέρι, την Αρκάσα, το Όθος, τα Πηγάδια και τις Πυλές, ηλικίας νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου. Παρακολούθησαν για τέσσερις εβδομάδες, από 19 Ιουλίου έως 11 Αυγούστου 2022, από τρεις φορές την εβδομάδα, όλα τα μαθήματα! Διδάχθηκαν τα παρακάτω μαθήματα από τους διδάσκοντες, εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που ήρθαν ειδικά για το Σχολείο μας και πρώην μαθητές και απόφοιτους του μονοθέσιου Σχολείου μας και σήμερα νέους Επιστήμονες και φοιτητές :

 1. «Λογοτεχνικά στοιχεία», «Ιστορικές σελίδες από το 1821», «Στοιχεία δημοκρατίας», «Μαθήματα ζωολογίας» και «Παιδαγωγικά παιχνίδια», από τον κ.Αλέξανδρο Σακελλαρόπουλο, Φοιτητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
 2. «Μαθηματικοί γρίφοι και παιχνίδια», «Η Θεία Λειτουργία» και «Παιδαγωγικά παιχνίδια», από τον π.Μιχαήλ Φράγκο, πτυχιούχο του Μαθηματικού Τμήματος του ΕΚΠΑ και μεταπτυχιακό φοιτητή Μαθηματικών ΕΑΠ.
 3. «Γλωσσικά παιχνίδια» , «Άγνωστες ιστορικές σελίδες» και «Παιδαγωγικά παιχνίδια»,από την Πρεσβυτέρα κ.Τριάδα Μανέτα, Δασκάλα, Πτυχιούχο του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΕΚΠΑ, με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και με μεταπτυχιακό σε εξέλιξη.
 4. «Ελληνικός Πολιτισμός: Τοιχογραφίες της Θήρας», από την Πρεσβυτέρα κ.Ευγενία Μαστρολέων, Πτυχιούχο Ελληνικού Πολιτισμού του Ε.Α.Π. και M.Sc στη Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων.
 5. «Η Κοκκινοσκουφίτσα», «Το χελιδόνι από την Θήρα», παράσταση κουκλοθέατρου και «Το τσουκαλάκι», αφήγηση καρπάθικου παραμυθιού από τον π.Δημήτριο Σκαρβελάκη, πτυχ. Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 6. «Μουσικά παιχνίδια», από την κ.Ευδοξία Μαστρολέων, πτυχιούχο της Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά και μαθημάτων ζαχαροτεχνίας.
 7. «Μικρασιατική καταστροφή», από τον κ.Χρήστο Ρακιτζή, Δάσκαλο, Πτυχιούχο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με Μεταπτυχιακό στη «Διδακτική Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση» και κάτοχο του τίτλου CSAP.
 8. «Μαθαίνω την πίστη μου: Οι ωραιότερες ιστορίες του κόσμου, οι παραβολές», «Γνωριμία με τους Αγίους», «Μέσα στον Ναό» και «Παιδαγωγικά και γλωσσικά παιχνίδια», «Δεν φταίω εγώ», από τον π.Καλλίνικο Μαυρολέοντα, συνταξ. Δάσκαλο, πτυχιούχο της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αθηνών και του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ.
  Ελπίζουμε να έμειναν ευχαριστημένα και τα παιδιά μας κι εσείς! Εμείς θα κάνουμε και πάλι τον απολογισμό μας, θα εκτιμήσουμε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία μας, θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας και θα δεχθούμε τις δικές σας, γιατί πιστεύουμε πολύ σ’αυτήν την ιδέα!
  Ήταν πολύ σημαντική εμπειρία και για τους εκπαιδευτικούς και για τα παιδιά μας, μια ξεχωριστή ευκαιρία ν’ακούσουν, να μάθουν και να ζήσουν κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι μαθαίνουν στο Σχολείο τους κι όλ’ αυτά μέσα στο κατακαλόκαιρο! Με χαρά θα περιμένουμε και τις δικές σας παρατηρήσεις!
  Ευχαριστούμε όλους σας για το ενδιαφέρον σας για τα παιδιά σας, την εμπιστοσύνη που μας δείξατε, τα κεράσματα που μας προσφέρατε, τη συνέχιση του πνευματικού και εκπαιδευτικού του ρόλου του Σχολείου μας στη μικρή κοινωνία του νησιού μας!
  Ευχαριστώ πολύ ιδιαιτέρως όλους τους Εκπαιδευτικούς, τους Δασκάλους και τις Δασκάλες και τους πρώην μαθητές μου, για την πολύτιμη και καθοριστική συμμετοχή τους στη λειτουργία αυτού του Σχολείου! Χωρίς εκείνους, χωρίς τα παιδιά μας, χωρίς εσάς, δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτε!
  Πολλές ευχαριστίες και στο ΚΤΕΛ Καρπάθου για τη μετακίνηση των μαθητών από τα Πηγάδια στις Πυλές, την κ.Δήμητρα Διαβολίτση που συντόνισε το πρόγραμμα και τους γονείς που συνόδευαν τα παιδιά.
  Πολλές ευχαριστίες και στους βοηθούς μας, στα παιδιά μας, τις μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου του χωριού μας Γεωργία, Ζήνα και Ευαγγελία Ζανάκη, Μαρία και Ειρήνη Μαστρολέων, Μαρία Κωνσταντινίδη, Γεωργία Πρωτόπαπα, Ευγενία Ασλανίδη, Μαρία και Εμμανουέλα Χαιρετάκη, Καλλιόπη Κωστέτσου, Δημήτρη και Μάνο Γεωργουδάκη, και τους Πορφύριο και Βαρβάρα Κωττάκη, από τον Ωρωπό Αττικής, για την πολύτιμη συμπαράσταση και αποτελεσματική βοήθειά τους!
  Ας μας έχει ο Θεός καλά, να οργανώσουμε ακόμη καλύτερα και το επόμενο θερινό Σχολείο του 2023! Καλό υπόλοιπο Καλοκαίρι! Καλή πρόοδο στα παιδιά μας! Ο Θεός να ευλογεί τη ζωή και τα έργα όλων μας! Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ

π.Καλλίνικος Μαυρολέων

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s