«Δεν έχει για σε πλοίο, δεν έχει οδό…»

ΚΑΣΟΣ – ΚΑΡΠΑΘΟΣ
Δρομολόγια γιοκ!
Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση έμειναν από χθες η Κάσος και η Κάρπαθος αφού η ακτοπλοϊκή εταιρεία ΛΑΝΕ διέκοψε τα δρομολόγιά της . Τα δρομολόγια διεκόπησαν γιατί τα πληρώματα των δύο πλοίων της εταιρείας προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας το ειδικό επίδομα που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε πλοία με ειδική σύνθεση.
«Το επίδομα αυτό όπως εξήγησε στην “Πρόοδο” ο διευθύνων σύμβουλος της ΛΑΝΕ κ. Μανώλης Γαλανάκης είναι η αιτία της κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Ενωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Η διοίκηση της Ενωσης υποστηρίζει πως το επίδομα φθάνει στο 7% ενώ η ΠΝΟ υποστηρίζει πως το ποσοστό είναι της τάξεως του 30%».
«Εκτιμώ πως ο κλάδος της ακτοπλοΐας είναι καλοπληρωμένος . Δεν είναι σωστό για 160 ευρώ διαφορά να ρισκάρουν τα πληρώματα να μείνουν χωρίς δουλειά» τόνισε ο κ. Γαλανάκης.
Από την πλευρά της η πράκτορας της εταιρείας στη Ρόδο κ Ευγενία Στεφανάκη υπογράμμισε πως λειτουργεί αρνητικά το γεγονός ότι μια μικρή οικονομική διαφορά “τινάζει στον αέρα” τα δρομολόγια της ΛΑΝΕ, ενώ αφήνει χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία αρκετά νησιά.
Τον κώδωνα του κινδύνου όμως έκρουσε ο δήμαρχος της Καρπάθου Μιχάλης Ιωαννίδης που έστειλε επιστολή προς τον υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Πάνο Καμμένο ζητώντας να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
Αναλυτικά στην επιστολή του ο δήμαρχος της Καρπάθου Μ. Ιωαννίδης αναφέρει τα εξής:
«Κύριε υπουργέ,
Οπως γνωρίζετε, κατόπιν τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχαμε από την Παρασκευή (26.09.08), η Λασιθιώτικη Ναυτιλιακή Εταιρεία (ΛΑΝΕ) διέκοψε τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στο νησί της Καρπάθου. Ετσι, μέχρι σήμερα δεν έχουν πραγματοποιηθεί δύο δρομολόγια και κανένα πλοίο δεν έχει προσεγγίσει την Κάρπαθο. Μάλιστα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε σήμερα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΛΑΝΕ κ. Γαλανάκη απερίφραστα μας δήλωσε ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο τουλάχιστον μέχρι 30.10.2008.
Αντιλαμβάνεστε, ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι απαράδεκτη και προκλητική και προπάντων καταστροφική για την Κάρπαθο, αφού κανένα άλλο πλοίο δεν προσεγγίζει το νησί μας. Σας ενημερώνω επίσης, ότι ήδη παρατηρείται έλλειψη σε είδη πρώτης ανάγκης, ενώ μεγάλος αριθμός φορτηγών αυτοκινήτων και επιβατών παραμένει στο λιμάνι του Πειραιά, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να μεταβεί στο νησί, ενώ η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο λιμάνι της Καρπάθου αντίστοιχα.
Γνωρίζουμε την προσπάθεια που έχετε κάνει μέχρι σήμερα και ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας, για την άμεση λύση του προβλήματος.»

Από την εφημερίδα «ΠΡΟΟΔΟΣ»

This entry was posted in Επικαιρότητες. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s