Επέστρεψε στην Κάρπαθο ο Σεβ.Κώου κ.Ναθαναήλ

p31000221ην Τρίτη 10 Μαρτίου 2009 το πρωί επέστρεψε στην Κάρπαθο ο νεοχειροτονηθείς Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.Ναθαναήλ. Στο αεροπλάνο τον συνόδευαν ο Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου κ.Μιχάλης Ερωτόκριτος και ο Ιεροκήρυξ της Ι.Μ.Καρπάθου Αρχιμ. π.Καλλίνικος. Στο αεροδρόμιο της Καρπάθου τον υποδέχθηκαν οι: Αρχιμ.π.Καλλίνικος, ο οποίος και του ενεχείρισε εκ μέρους του Σεβ.Μητροπολίτη μας Καρπάθου και Κάσου κ.Αμβροσίου μπαστούνι, Αρχιμ.π.Επιφάνιος, οι Πρεσβύτεροι π.Μιχαήλ και π.Ιωάννης, ο Δήμαρχος Καρπάθου κ.Μιχάλης Ιωαννίδης, η Νομαρχιακή Σύμβουλος κ.Μαρία Χριστοδούλου, ο Αερολιμενάρχης, ο Υποδοικητής του Αεροπορικού Αποσπάσματος και σμηνίτες, Αστυνομικοί, Εκπαιδευτικοί, πολλοί μαθητές και πλήθος κόσμου, το οποίο ένιωσε την ανάγκη να υποδεχθεί εκεί το νέο Ιεράρχη,  μια και για πρώτη φορά θα  ερχόταν στο νησί που εργάστηκε 24 έτη, ως Μητροπολίτης.

Οι στιγμές ήταν πολύ συγκινητικές! Όλοι έκλαιγαν!  Μεγάλοι και μικροί! Δάκρυα χαράς! Δάκρυα αποχωρισμού! Τα παιδιά του έδωσαν λουλούδια! Όλοι είχαν έναν καλό λόγο να του πουν, μια θερμή ευχή να του δώσουν!

sl380364

Στη συνέχεια αναχώρησε με το μητροπολιτικό μας αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας πόλεως Καρπάθου. Εκεί αφού προσκύνησε την εικόνα της Μεγαλόχαρης, με εντολή του Σεβ.Καρπάθου ψάλθηκε για πρώτη φορά η φήμη του νέου Μητροπολίτη κ.Ναθαναήλ.

Οι κυρίες είχαν ετοιμάσει ένα ζεστό ρόφημα και κέρασμα στο εκκλησιαστικό Μέγαρο, όπου ήρθαν κι άλλοι εν τω μεταξύ.

Λίγο μετά, αναχώρησε για το Μητροπολιτικό Μέγαρο στο Απέρι.

This entry was posted in Επικαιρότητες. Bookmark the permalink.

1 Responses to Επέστρεψε στην Κάρπαθο ο Σεβ.Κώου κ.Ναθαναήλ

  1. Ο/Η Χριστίνα λέει:

    Συγχαρητήρια πάντα άξιος
    Νίκος,ριστίνα,Έφη,Ματθαίος
    Ιωαννίδη Ζαβόλα Αθήναι

Σχολιάστε